CYBER SECURITY

“Liever vóór of ná de aanval?”

Als experts binnen de ICT-mogelijkheden op gebied van retail weten wij als geen ander hoe belangrijk Cyber Security is.
De retail-industrie valt onder een van de meest kwetsbare sectoren voor cyberaanvallen. Door de grote hoeveelheid aan verschillende netwerk gestuurde componenten in de winkel en doordat de retailer vaak meerdere locaties heeft kan het voor een retailer moeilijk zijn om de beveiliging van deze systemen te garanderen.

Bij Retail Experts vinden wij het belangrijk om in te staan voor deze veiligheid, dit doen wij door onze klanten op de hoogte te houden van ontwikkelingen binnen de beveiliging en mee te denken met oplossingen.

WAT KUNT U INTERN DOEN AAN CYBER SECURITY?

Als retailer is het van groot belang om cyber security serieus te nemen.
Één van de manieren om dit intern te doen is door het geven van trainingen aan het personeel over cyber security (awareness). Dit helpt bij het creëren van bewustwording van de importantie van deze veiligheid maar ook hoe zij zich kunnen beschermen tegen cyberdreigingen.

Om cyberaanvallen te voorkomen is het belangrijk dat er actie wordt ondernomen zodat de systemen optimaal beveiligd zijn. Dit kan door simpele oplossingen zoals firewalls, encryptie en multi-factor authentication.

Daarnaast is het belangrijk dat netwerken regelmatig gescand worden op kwetsbaarheden en dat er penetratietests worden uitgevoerd om te zorgen dat mogelijke problemen op tijd worden opgepakt en opgelost. Door het uitvoeren van regelmatige back-ups van belangrijke data kan je dataverlies herstellen in geval van een cyberaanval.

Mocht er een cyberincident plaatsvinden is het cruciaal om ‘incident response plannen’ te hebben, dus met andere woorden; wat zijn de stappen die direct uitgevoerd moeten worden. Het hebben van deze plannen helpt om snel te reageren en het herstelproces te versnellen. Monitoring– en detectie oplossingen kunnen helpen bij het snel opsporen en oplossen van eventuele aanvallen.

HOE PAKKEN WIJ DAT AAN?

Binnen Retail Experts hebben wij een team dat zich dag in en dag uit bezig houdt met het beveiligen en veilig houden van de IT omgevingen van onze klanten en houden zich onder andere dagelijks bezig met alle bovenstaand genoemde oplossingen.

Wij starten in vele gevallen met een laagdrempelige 0-meting van € 1500,00 om uw omgeving eerst in kaart te brengen, vervolgens brengen wij een advies uit en bent u als retailer in de mogelijkheid dit advies volledig of in delen op te volgen. In dat geval verzorgen wij ook de gehele implementatie en het beheer van uw (nieuwe) omgeving.

Wilt u meer weten?

Heeft u na het lezen vragen of hulp nodig bij de beveiliging van uw bedrijf? Neem dan contact met ons op!